ייעוץ עסקי למסעדות

ייעוץ עסקי למסעדות

תחום המסעדנות הוא אחד המאתגרים והתחרותיים בישראל ובעולם כולו. בעלי מסעדות מתמודדים עם משימות מורכבות של ניהול תפעולי מסובך, הוצאות תקורה גבוהות, שולי רווח צרים, שיווק תחרותי ומתן שירות לקוחות יוצא דופן. לצד כל אלה יש לנהל צוות עובדים ולשמור עליהם בעבודה שנחשבת לקשוחה, שנמשכת שעות רבות ושתחלופת העובדים גבוהה יחסית.


ייעוץ עסקי למסעדות מתבצע על ידי יועץ מקצועי כמו אריאל פינטו אשר מכיר את מורכבות התפעול, השיווק והמשמעות של יצירת חוויית לקוח. המטרות של תהליך הייעוץ יכולות להיות הגדלת הרווחיות, שיפור הניהול, יצירת תוכנית שיווקית, הכנה לקראת התרחבות וצמיחה וצמצום עלויות. בתהליך ניתן למצוא פתרונות מותאמים אישית לבעיות נפוצות, להגדיר מטרות ויעדים ולהשיג אותם.

לקוחות שבחרו בי לייעוץ

היתרונות של תהליך ייעוץ עסקי למסעדות

במיוחד בשוק התחרותי הנוכחי וכשישנם איומים חיצוניים שמשפיעים על כל תחומי הבילוי והפנאי, כל מסעדה צריכה להחזיק בתוכנית אסטרטגית שתאפשר לה לגדול לאורך זמן. לצד התוכנית חשוב שגורמי הניהול השונים יחזיקו בכלים הנדרשים כדי לנהל נכון את המסעדה ולהוביל אותה לרווחיות.

ייעוץ עסקי למסעדות מאפשר להשיג את היתרון היחסי כשהוא חולש על תחומים שונים שמהותיים למסעדה. אריאל פינטו מסתכל בעיניים אובייקטיביות על העסק, מביא רעיונות חדשים לשיפור הביצועים ומתודות שהצוות יכול לאמץ ובעזרתן להוביל את המסעדה קדימה. תהליך הייעוץ יכול להביא יתרונות רבים ובתוכם:

שיפור תהליכים תפעוליים

ניהול מסעדה הוא אחד המורכבים כיוון שמעורבים בו תהליכים תפעוליים ייחודיים והעבודה היא עם חומרי גלם אשר חייבים להיות מתוכננים בקפידה כדי לשמור על הרווחיות. ייעוץ עסקי למסעדות חולש על ניהול המטבח, תפעול ההזמנות, ניהול המלאי ושירות הלקוחות.

במהלך הייעוץ אריאל פינטו מביא מתודות מתקדמות אותן הוא מביא מחברות מובילות בשוק ומתאים אותן למסעדה. כבר בתחילת הדרך מתבצעים שינויים הקשורים בצמצום הוצאות, ייעול התפעול והגברת היעילות. הכלים שניתנים לצוותים ולאנשי המפתח מאפשרים לבנות מערכת תפעולית אשר עובדת היטב בטווח הארוך ומובילה לרווחיות והצלחה.

הגדלת רווחיות וצמצום עלויות

הצלחת המסעדה היא הרבה יותר מאשר הגשת אוכל טוב (על אף שהדבר נחוץ כמובן). על המסעדה להגדיר את עצמה בצורה הנכונה, לפנות לקהל היעד הנכון, להעניק לו חוויית לקוח יוצאת דופן שתהדהד הלאה ותפעול נכון שמוביל להגדלת הרווחיות וצמצום העלויות בלי להתפשר על האיכות.

תהליך של ייעוץ עסקי למסעדות מסתכל מלמעלה על כל היבטי התפעול, בוחן לעומק את ההוצאות, אפשרויות המימון השונות ונקודות הניתנות לצמצום. זוהי נקודה מהותית אשר יכולה להשפיע על התפקוד והרווחיות באופן מידי כשאימוץ התהליכים מעלה את המסעדה על המסלול הנכון ומשאיר אותה שם.

ניהול נכון של העובדים

תחלופת העובדים היא אחת מחולשות עולם המסעדנות. המשמרות הארוכות לצד העבודה הפיזית הקשה, הלחץ הנפשי והחשיפה לרשתות החברתיות, גורמים לתחלופה מהירה של העובדים כשחלקם עוברים ממסעדה למסעדה ואחרים באים ללמוד את הבסיס ולקדם את עצמם.

ניהול נכון של העובדים קריטי להצלחה שלה ובתהליך ייעוץ עסקי למסעדות בונים תוכנית לניהול צוות אפקטיבי אשר תיגע בהכשרה, ניהול יחסי עבודה בריאים ושיפור סביבת העבודה הכללית. הניסיון של אריאל פינטו בניהול צוותים מגוונים ועבודה עם שלל עסקים מאפשר לבעלי המסעדות לאמץ מתודות שיובילו לחיזוק הצוות, צמצום התחלופה ויצירת יציבות תפעולית המובילה בין היתר לרווחיות גבוהה יותר.

שיווק וחוויית לקוח

השיווק של המסעדה חייב להיות חכם, יעיל וקולע לקהל היעד. התחרותיות הגבוהה בענף מחייבת את המסעדה להתמקד בקהל הנכון ולבחור אותו בחוכמה. בחינת התפריט, סגנון העיצוב והטעמים, מובילים את הקהל הנכון למקום. השיווק צריך להתאים את כל אלה ובעצם להעביר את החוויה עוד לפני שהלקוח נכנס בדלת המסעדה ובתהליך הייעוץ ניתן לבדוק את השיווק ולבצע התאמות שיעזרו למשוך את הלקוחות.

בימינו חלק בלתי נפרד מהשיווק מתייחס לחוויית הלקוח. לקוחות שנהנו מהחוויה במסעדה יספרו עליה הלאה ולהפך. עסקים ובעיקר מסעדות רוצים לקבל ביקורות חיוביות ולדעת להתמודד בצורה חכמה וטובה עם ביקורות שליליות. אריאל פינטו מביא תפיסה מתקדמת לנושא כשהוא מלווה את האחראיים על קשרי הלקוחות והשיווק לביצוע הפעולות הנכונות שיובילו לשיווק טבעי ויעיל.

אריאל פינטו בתקשורת

ייעוץ עסקי למסעדות – שלב אחר שלב

ייעוץ עסקי למסעדות כשמו כן הוא, ייעוץ המתבצע על ידי מומחה שמכיר היטב את עולם המסעדנות. זהו תהליך משמעותי ומעמיק שמתחיל בהבנה עמוקה של האתגרים הייחודיים וממשיך בהטמעת שינויים ותהליכים שמובילים להצלחה. את התוצאות ניתן לראות באופן מידי כשההתקדמות ממשיכה גם לאחר שהתהליך מול היועץ מסתיים.

אבחון ראשוני וניתוח העסק

על אף הייחודיות של עולם המסעדנות, השלב הראשוני של הייעוץ תואם לכל תהליך והוא כולל אבחון ראשוני וניתוח עסקי. המטרה היא להכיר את המסעדה, את הנפשות הפועלות, את התהליכים התפעוליים והניהול הפיננסי. היועץ ירצה לבצע אבחון מקיף ורחב של המצב הנוכחי כולל ניתוח מדויק של הכנסות והוצאות, בדיקת מערכי השיווק, חוויית הלקוח והבנת האתגרים השונים.

במסגרת הניתוח העסקי מתבצעת גם בדיקה של השוק בהתאם למיקום הפיזי של המסעדה, סגנון התפריט שלה וזאת כדי להבין את הכוחות החיצוניים אשר יכולים להשפיע על ההצלחה. איסוף הנתונים חשוב לצורך יצירת תוכנית עבודה מדויקת וממוקדת.

בניית תוכנית אסטרטגית מותאמת למסעדה

לאחר איסוף הנתונים מתחיל אריאל פינטו ליצור את התוכנית האסטרטגית באופן שיותאם למסעדה. הוא יתחשב בכל מה שחווה וראה ויביא את הניסיון העשיר שלו כדי להוביל את המסעדה להשגת המטרות הספציפיות שלה. במסגרת התוכנית תהיה נגיעה בכל התחומים הרלוונטיים כשזו יכולה לכלול פתרונות לבעיות תפעוליות, שיווקיות ופיננסיות.

המטרה של התוכנית האסטרטגית היא להביא לשיפור מידי בביצועי המסעדה והשגת תוצאות מהירות ומדידות וזאת לצד בניית תוכנית ארוכת טווח לצמיחה והתפתחות. התוכנית מותאמת באופן ספציפי למסעדה ותכלול דגשים לחיזוק נקודות החולשה שנמצאו בשלב הראשון.

ייעול תהליכי העבודה תוך הטמעת שינויים

תהליך ייעוץ עסקי למסעדות מתבצע בשיתוף פעולה מלא בין המנהלים, העובדים והיועץ. לכן, התוכנית האסטרטגית מהווה בסיס שעליו יסכימו הצדדים השונים ומשם אריאל פינטו יוכל לסייע ליישם את התוכנית בפועל. בשלב זה פינטו ישתמש בטכניקות מתקדמות ומתודות שהוא מביא איתו מעולמות ניהול שונים וזאת כדי להוביל את המסעדה למסלול הנכון לה.

יש לזכור כי המטרה של הייעוץ היא להוביל לשינויים שיהיו חלק בלתי נפרד מתהליכי התפעול היומיומיים של המסעדה. לכן, הייעוץ יתבצע תוך שיתוף פעולה מלא בין הגורמים הרלוונטיים, הבעלים, המנהלים והעובדים אשר ימשיכו את התהליך החיובי הרבה לאחר סיום התהליך.

מעקב והתאמות על פי הצורך

ייעוץ עסקי למסעדות הוא תהליך אשר דורש הטמעה של שינויים, התאמה שלהם ומעקב מתמיד אחר הביצועים. היועץ יכול להביא איתו רעיונות, שיטות עבודה והוא יכול לעבוד עם גורמים שונים במסעדה, אך בכך לא מסתיימת העבודה שלו. היועץ יסייע למסעדה לבצע מעקב ויציע התאמות כדי לוודא כי השינוי מיושם על הצד הטוב ביותר וכי המקום אכן בדרך הנכונה להשגת המטרות.

ככל הנדרש יבוצעו התאמות של התוכנית האסטרטגית וזאת בפעילות אישית מול היועץ וסדנאות לצוותים וזאת כדי לוודא שכל אלו שצריכים להיות מעורבים יוכלו לקדם יחד את המטרות העסקיות. מכאן שחשוב מאד להגדיר מראש את המטרות הגדולות, להציב יעדים ריאליים ולוודא כי הפעילויות מתבצעת בצורה המיטבית.

לבנות את ההצלחה במסעדה עם יועץ עסקי מנוסה

הצלחה בעולם המסעדנות היא לא עניין של מה בכך. זה גם לא עניין של מזל ואפילו (לצער רבים) לא עניין של אוכל טוב. סוד ההצלחה הוא בניהול חכם ואסטרטגיה מדויקת אשר מתאימה למסעדה, למיקום שלה ולקהל היעד. ייעוץ עסקי למסעדות יכול להבדיל בין המצב הנוכחי של המסעדה לבין המקום בו היא רוצה להיות, בין הצלחה לבין דשדוש ואפילו סגירה. כמובן, חשוב מאד לבחור יועץ נכון אשר יכול לזהות את נקודות החולשה ולהביא את הכלים הנדרשים שיהפכו אותן לחוזקה.

אריאל פינטו מביא ידע רחב וניסיון מצטבר החולש על תפקידים מגוונים בחברות מובילות כולל כמנכ״ל מרצדס ישראל. מעל ל-20 שנות ניסיון ניהול עומדות לרשות עסקים קטנים, גדולים ומסעדות אשר מתמודדות עם אתגרים אינסופיים. היכולת שלו לספק פתרונות מותאמים באופן אישי לאחר ניתוח העסק לעומקו, מובילים לאסטרטגיה מנצחת אותה המסעדה יכולה להטמיע.

כניסה לתהליך ייעוץ עסקי למסעדות יכול להיות משמעותי למסעדות בשלבים השונים שלהם, מהקמה, במצב של משבר ולקראת התרחבות וצמיחה. תהליך שמתבצע עם יועץ מקצועי כדוגמת אריאל פינטו יכול לקחת את המסעדה קדימה אל הגשמת המטרות והיעדים שהיא שואפת אליהם.